Argusoog Radio: Arend versus Zeevat interview met Marcel Messing

 

Argsusoog Radio 5 mei 2011

De uitzending blijft te beluisteren via
www.argusoogradio.org.

Vijf mei wordt gevierd als de dag der bevrijding van het grote kwaad dat fascisme heet. Dit kwaad werd in de periode 1933 t/m 1945 gepersonifieerd door met name Hitler Duitsland. Op 27 maart heeft Argusoog Radio een thema-uitzending gewijd aan het onderwerp vrijheid.

In deze thema-uitzending zijn verschillende aspecten van vrijheid aan bod gekomen. Met name de vraag of wij op 5 mei 1945 werkelijk bevrijd zijn stond centraal. 

Voor die uitzending had ik ook Marcel Messing uitgenodigd, die toen helaas niet deel kon nemen. Nu de dag der bevrijding 5 mei op donderdag valt ben ik heel blij dat juist op deze dag Marcel wel een interview met mij kan hebben. Graag wil ik met hem de diverse aspecten van het thema vrijheid gaan verkennen.

Marcel Messing studeerde antropologie, filosofie en vergelijkende godsdienstwetenschap, was o.a. stafdocent en decaan in het Hoger Beroepsonderwijs, wetenschappelijk medewerker van de Bibliotheca Philosophica Hermetica te Amsterdam en adviseur van de IKON-televisieserie Via Mystica. Hij is regelmatig te gast bij de radio en medewerker van de tijdschriften InZicht en Prana. Hij heeft verschillende websites:

-         
http://www.marcelmessing.nl/content.asp?m=M2&l=NL
-         
http://www.wijwordenwakker.org/intro.asp   

De uitzending vond plaats tussen 20.00 en 22.00 uur en blijft te beluisteren via
www.argusoogradio.org.

Arend Zeevat